top of page

KUHAJMO Z BRIGITO 1. del

Ogenj v peči, svečke, domači čaj, domača sladica in veliko znanja.

Tokrat te povabim v našo domačo kuhinjo, kjer se bomo družili, pekli, kuhali in čvekali o vsem domačem, vrtu, ozimnici, kuhi, peki. Karkoli te bo zanimalo. :) 

Tematika je fermentirana hrana, kjer bomo skupaj spekli in pripravili kruh (vsak svojega) z drožmi. Pogledali pa bomo tudi v svet fermentiranja zelenjave. Skupaj si bomo skuhali domače kosilo in se res odlično imeli. 

Število je omejeno na 4. Več info spodaj. :)

  

PRIJAVA NA brigitinvrt@gmail.com 

IMG_20231007_110458_edited.jpg
IMG_20231106_213539.jpg
IMG_20231017_200523.jpg

INFORMACIJE 

KDAJ -- > Nedelja 3.12. od 10.00 do 16.00 

KJE --> Na Goričkem - Ivanovci. Točno lokacijo prejmete ob prijavi. 

 

KDO --->   Delavnico bo vodila BRIGITA ŠUŠTERŠIČ, avtorica knjig Vzgoja lastnih sadik, Shranjevanje semen,  Kuhajmo domače in Vrtnarskega dnevnika,  ustanoviteljica prve vrtnarije brez embalaže, kjer vzgaja sadike zelenjave in zelišč.  Predvsem pa je Brigita aktivna na področju samooskrbe, kjer organizira različne tečaje, predavanja in spodbuja ljudi tudi na Facebooku Brigitin vrt.

 

IZMENJAVA --> 60 € na osebo.

V ceni je všteto znanje, recepti, skripta o fermentiranju, droži, 2x kruhek za domov - vse sestavine, fermentirana zelenjava. V ceni pa je tudi hrana in pijača. DOMAČA :) 

OMEJENO NA 4 OSEBE. Da lahko zagotovimo kvalitetno delavnico, je mesto omejeno na 4 osebe. 

PROGRAM: 

10.00 - 12.30

Priprava kruha z drožmi

- začnemo s peko, oblikovanje in zarez testa, peka

- priprava droži (za domov in peko naprej) 

- gnetenje testa in oblikovanje 

- vsi postopki peke 

- spekli bomo rženega in mešanega (te dva vsak odnese tudi domov) 

12.30 - 15.00

- Fermentiranje zelenjave in drugih izdelkov

- prednosti, načini fermentiranja

- skupaj bomo kisali zelenjavo v kozarcu, pripravili kis, poskušali fermentirano zelenjavo 

- vse kar pripravimo tudi odneseš domov

 

15.00 - 16.00 MALICA  Okusna domača juhica skuhana na šparatu na drva ter pokušina kruha, ki smo ga spekli. Čas pa bo tudi za klepet in vprašanja. 

Program je okviren, mogoče bo trajalo tudi malenkost dlje, zato si le vzemi čas. :) 

Prijava na brigitinvrt@gmail.com ali na 040 233 670 - Brigita 

bottom of page